واردات گوشیهای موبایل به ایران به دو روش رسمی و غیررسمی صورت میگیرد؛ در روش رسمی گوشیهای موبایل توسط شرکتها و نمایندگیهای مجاز از طریق کمرگ ترخیص میشود؛ ولی در روش غیررسمی (که به آن واردات گوشی مسافری نیز میگویند) گوشیهای موبایل توسط اشخاص حقیقی بدون رعایت اصول و قوانین گمرکی و به عنوان بار مسافرتی وارد میشود و رجیسترشان نیز هنگام ورود در فرودگاه انجام میگردد.
واردات رسمی گوشیهای موبایل از گمرک مراحلی به ترتیب زیر دارد:
انجام این مراحل و گرفتن مجوزهای لازم، امری زمانبر است و نیاز به پیگیری و دانش مربوطه دارد. در روند ترخیص کالا ممکن است مشکلات متعددی مانند مشکلات گمرکی، تاخیر در حمل بار و یا تاخیر در زمان تحویل کالا پیش آید. آگاهی از هزینهها و تعرفههای ارزشگذاری صحیح بر کالا، موجب کاهش چشمگیر قیمت تمامشده گوشی موبایل وارداتی میگردد.
بر اساس بخشنامه اداره گمرک ایران، حقوق ورودی گوشی موبایل مطابق با قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در رویههای تجاری و مسافری و پستی تعیین و ابلاغ گردید.
در رویه تجاری، برای گوشیهای هوشمند با قیمت بالای ۶۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی ۱۵ درصد، برای گوشیهای هوشمند با قیمت ۶۰۰ تا ۱۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی ۴ درصد، و برای گوشیهای هوشمند با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی ۶ درصد است؛ درحالیکه در رویه پستی و مسافری، برای گوشیهای هوشمند با قیمت بالای ۶۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی 8 درصد، برای گوشیهای هوشمند با قیمت ۶۰۰ تا ۱۰۰ دلار نیز جمع حقوق ورودی 8 درصد، و برای گوشیهای هوشمند با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار، جمع حقوق ورودی 12 درصد تعیین شده است.
همچنین برای گوشیهای دارای صفحهکلید غیرلمسی، در رویه تجاری برای همه قیمتها جمع حقوق ورودی 15 درصد، و در رویه پستی و مسافری برای همه قیمتها جمع حقوق ورودی 30 درصد در نظر گرفته شده است.
رجیستری گوشی موبایل، سیستمی هوشمند برای شناسایی گوشیهای وارداتی است که میبایست با سیمکارت صاحب گوشی موبایل در سامانه همتا ثبت گردند؛ تا بتوانند از اپراتورهای داخلی و خارجی استفاده کنند. وجود سیستم رجیستری سبب شده تا آمار سرقت گوشیهای همراه کاهش چشمگیری داشته، و همچنین در صورت قاچاق بودن، به سرعت و دقت قابلشناسایی باشند.
بگزین یک پلتفرم تجارت الکترونیک هوشمند است. که با اتصال کسبوکارها به هم و ایجاد شبکه، دسترسی وسیعی برای تجارت فراهم مینماید. بگزین، بازاری است به وسعت تمام ایران، که شبکهسازی خصوصی تجار با یکدیگر را به رسمیت شناخته و قابلیت بهینهسازی کسبوکارها را با توجه به منابع و ارتباطات منحصربهفرد هر شخص ایجاد میکند. بیشتر بدانیم...